2013. már 25.

Szolgálati közlemény: FB account nélkül is elérhető albumok

írta: _Maverick
Szolgálati közlemény: FB account nélkül is elérhető albumok

lagoon.jpgA gyakori – és figyelmes – klikkelők már láthatták, hogy egy nagyon picit ismét finomítottunk az oldal szerkezetén. A módosítás nem csak egybevág az egyre inkább kikristályosodó célkitűzéseinkkel, de az információ minél szélesebb körökhöz való eljuttatásának elvével is összhangban van.

Mint arra már korábban rámutattunk, egyszerűen nincs mód arra, hogy minden érdekességről külön poszt szülessen az idegen nyelvű anyagok feldolgozását követően, továbbá számos igen kiváló magyar nyelvű oldal áll rendelkezésre (link gyűjtemény oldalt), melyek amúgy is hasábjaikra tűzik az ismert külföldi portálok közléseit. Ezen okokból kifolyólag hoztuk létre a blog Facebook oldalát, ahol ezeket a linkeket, rövid híreket megoszthatjuk. Ezzel csak két probléma van.

Az egyik, hogy a hírfolyam lefelé görgetésével nagyon nehezen – ha egyáltalán – lehet visszakeresni korábbi érdekességeket. Ezt kiküszöbölendő szoktunk rá az „Albumok” használatára, ahol a látványos képek amúgy is jobban megragadják a figyelmet, bármikor vissza lapozhatunk kedvünkre, továbbá a később csatlakozók is megtalálhatnak minden régebbi bejegyzést.

A másik gond ezzel a megoldással, hogy nincs mindenkinek Facebook oldala. Figyelembe véve, hogy mennyi időt lehet elvesztegetni a Facebook-on, illetve hogy mennyire megoszthatja ez az alkalmazás az ember koncentrációját, egyáltalán nem „elítélendő”, ha valaki távol tartja magát tőle. Az pedig végképp szembe menne minden elvünkkel, ha kirekesztenénk azokat, akik nem regisztrálnak. Szerencsére a weboldalak számára létrehozott Facebook albumok immár regisztráció nélkül is elérhetőek! Tehát nem kell ahhoz FB account, hogy valaki hozzáférjen az oda feltöltött képekhez és a hozzájuk leírásként csatolt rövid hírekhez, linkekhez. Az albumokra mutató linkeket ezentúl megtalálhatjátok a jobb hasábban a „Kicsi színes” blokkban. A két album 5-5 legfrissebb bejegyzésére külön linkek is mutatnak.

További jó böngészést, és ne feledjétek: az ismert e-mail címen várunk minden visszajelzést, vendég írást, saját kutatás bemutatását, stb.! 

Szólj hozzá

szolgálati közlemény