2013. aug 02.

Goldenblog 2013

írta: _Maverick
Goldenblog 2013

goldenblog2013_200mw.pngA HVG támogatásával idén is megrendezésre kerül a Goldenblog névre hallgató „blog mustra”, amelynek keretén belül a jelenleg is aktív blogok 6 kategóriában mérkőzhetnek meg egymással. Mivel minden részvételi feltételt teljesítünk, így a mi még ifjúnak mondható hasábunkat is odaállítottuk a rajtvonalra, hiszen ez a felület is egy lehetőséget ad arra, hogy potenciális érdeklődők esetleg ráakadjanak erre a tartalomra. Semmiképpen sem szeretnénk elbújni... A Voyager Blog némiképp megtévesztő módon a hasonló jellegű oldalakkal egyetemben a „Biznisz” kategóriába nyert besorolást, ugyanis minden „szakértőinek” minősített oldalnak ezt a sorsot szánták a készítők.

Érdemes böngészni a nevezettek listáját, mert számos ...

Tovább Szólj hozzá

szolgálati közlemény

comments powered by Disqus
2013. aug 01.

76. Gombnyomásra előhívott emlékek

írta: _Maverick
76. Gombnyomásra előhívott emlékek

Egyetlen oka van annak, hogy az emberek szorosan ragaszkodnak az emlékeikhez: az emlék az egyetlen dolog, ami nem változik, mikor minden más igen..”

-Tipikus Facebook üzenőfal bölcsesség-

cartoon1-3.jpgAz idézetből érezhető, hogy a mai gondolatmenetet nagyon messziről indítjuk: valahonnan a bulvár táptalaján gyökeret verő Coelho gondolatokkal meghintett lebowski-i értelemben vett nihilizmustól rugaszkodunk el, hogy meg se álljunk az agykutatás legforradalmibb vívmányáig, melynek bemutatásához gyakorlatilag minden eddigi, a témakörben a blog hasábjain felhalmozott ismeretre szükség lesz. Hogy miért ez a két soros szösszenet az oldal tetején? Mert az MIT Susumu Tonegawa által vezetett laborjában Steve Ramirez – aki mindössze graduate student ...

Tovább Szólj hozzá

memória agykutatás fókuszpont optogenetics

comments powered by Disqus
2013. júl 29.

Nyílt levél a tudományos témájú blogokban rejlő lehetőségekről

írta: _Maverick
Nyílt levél a tudományos témájú blogokban rejlő lehetőségekről

images.jpgKedves tudományos jellegű blogokat szerkesztő Bloggerek, tisztelt Index Szerkesztők, kedves Olvasók!

Engedjétek meg, hogy így ismeretlenül ebben a formában szólítsunk meg benneteket, és invitáljunk titeket egy kis közös gondolkodásra, konstruktív ötletelésre a tudományos témákat feszegető blogokban rejlő lehetőségekkel kapcsolatban!

Alighanem nyugodtan mondhatjuk, hogy céljaink és motivációink közösek : szeretnénk a tudomány és technika szélsebesen fejlődő világát néhány arasszal közelebb hozni az olvasókhoz; felkelteni a böngészők érdeklődését egy-egy téma iránt; megmagyarázni olyan dolgokat, melyek úgy váltak a mindennapjaink részévé, hogy közben mit sem tudunk működésükről; vagy éppen próbáljuk bemutatni saját ...

Tovább Szólj hozzá

szolgálati közlemény

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása