2013. sze 06.

79. A napelemektől a kvantumszámítógépekig

írta: _Maverick
79. A napelemektől a kvantumszámítógépekig

MOOCbetterwordbubble.pngOlyan döbbenetes mennyiségű információ árad felénk az internet hullámain keresztül, hogy néha valóban olyan nyomást érezhetünk a szelektálást végző neuronjaikon, mintha egy szökőár vízfala temetne maga alá minket. Nem könnyű eligazodni, és kiválogatni azokat a dolgokat, amik nem hogy érdemesek a figyelmünkre – mert még ilyenből is gyakorlatilag végtelen sok áll rendelkezésre –, de van is elegendő erőforrásunk arra, hogy tényleg koncentrálva, a lényeget megfogva profitáljunk is az áttanulmányozásukból. Magunk is nap mint nap küzdünk ezzel a problémával, de egyszerűen muszáj választani, máskülönben az ember azon kapja magát, hogy előrehaladott állapotú iszindrómásként ide-oda sodródik az amúgy értékes tartalmak közt ...

Tovább Szólj hozzá

online oktatás Stanford Coursera EdX

comments powered by Disqus
2013. sze 04.

NASA roverek nyomdokain a Puli!

írta: _Maverick
NASA roverek nyomdokain a Puli!

"Sokkal jobb nagy dolgokra vállalkozni, és megélni dicső sikereket akár bukások sorozata közt, sem mint azon gyáva lelkek közé tartozni, akik nem örvendeznek, de nem is szenvednek sokat, mert életüket egy szürke alkonyban tengetik, hol nem ismernek sem győzelmet sem vereséget."

-Theodore Roosevelt-

Puli_rover_MARS2013_Katja_Zanella-Kux.jpg

A Puli elérkezett a következő mérföldkőhöz: egy igen fontos és átfogó teszteléshez, melynek végrehajtása érdekében lehetősége lenne NASA roverek nyomdokait taposni a Mauna Kea kísérleti telepén. MIndehhez azonban a Ti segítségetekre is szüksége van! 

A részleteket és a hozzájárulás lehetséges módjait a Puli Space blogján lehet olvasni. 

Olvassátok, osszátok meg, hátha eljut még pár emberhez, akik támogatni tudnák a ...

Tovább Szólj hozzá

kvarkok Puli Space

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása