2014. nov 11.

Landolás egy üstökösön

írta: _Maverick
Landolás egy üstökösön

Philae_touchdown_node_full_image_21.jpgTörténelmi nap virrad ránk holnap: a Rosetta űrszonda Philae névre hallgató leszállóegysége délután megkísérli a leszállást a Csurjumov-Geraszimenko üstökös felszínére. Ez lesz az első olyan alkalom, amikor egy ember által alkotott eszköz megpróbálkozik egy bolygóktól és holdaktól különböző égitesten a landolással.

Külön szívmelengető, hogy a rendkívüli küldetés az Európai Űrkutatási Hivatal munkáját dicséri , a leszállóegység központi vezérlő és adatgyűjtő számítógépét pedig a magyar Wigner Fizikai Kutatóközpont és az SGF Kft. alkalmazottai fejlesztették .

...

Tovább Szólj hozzá

űrkutatás kvarkok ESA űrmissziók Rosetta Philae

comments powered by Disqus
2014. nov 10.

Restart: hibernálás után kilövés!

írta: _Maverick
Restart: hibernálás után kilövés!

„Elizabeth Noelle-Neumann még jóval a social media, sőt jóval az internet elterjedése előtt, a hetvenes évek közepén állt elő a csöndspirál ( spiral of silence ) elmélettel, ami kimondja: az ember nem szívesen osztja meg véleményét barátaival, ismerőseivel vagy rokonaival, ha azt a többiek nem osztják. Magyarul ha úgy érzed, hogy kisebbségben vagy, inkább kussolsz.

És hogy mi ebben a spirál? Noelle-Neumann szerint az, hogy az ellenvélemények hallatán az ember egyre inkább elbizonytalanodik saját igazában, és egyre többet hallgat, míg a többiek egyre intenzívebben hangoztatják saját véleményüket, egészen addig, amíg az övék lesz az egyeduralkodó vélemény.”

A fenti idézet egy a 444-en szeptember közepén megjelent ...

Tovább Szólj hozzá

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása